MySQL adatbázis helyreállítása WAMP alatt

#mysql #wamp #localhost

MySQL adatbázis helyreállítása WAMP alatt

Figyelem!

Úgy tűnik, hogy jelenleg egy olyan cikket böngészel ami több mint két éve készült. A technológia világában ez nagyon sok idő és azóta már sokkal jobb megoldások is lehetnek, mint amit ebben a cikkben olvashatsz. Így azt tanácsolom keress egy frissebb cikket ebben a témában.

Szembesültem mostanában ezzel a helyzettel, és megosztom hogyan sikerült megoldanom a régi adatbázisaim importálását az új rendszeremen.

A problémám egyszerű: friss rendszer, de szükségem volt a régi adataimra, beállításaimra és adatbázisaimra a helyi fejlesztőkörnyezetemben. Gyorsan meg is találtam hol tárolja a WAMP az adatbázis fájljait. De menjünk lépésről lépésre és úgy könnyen átláthatjuk mit kell tennünk a sikeres importáláshoz. A következő lépésekhez javasolt a WAMP szolgáltatásainak kikapcsolása, ugyanis a használatban lévő fájlokat nem tudjuk majd felűlírni.

  • Első lépésként keressük meg a az adatbázisainkat. Általában az elérési helye: “C:\wamp\bin\mysql\mysql5.1.53\data\”, ahol persze a telepített MySQL verziószámot kell látnunk.
  • Hamar fel is ismerhetjük a mappák nevei egy-egy adatbázist jelölnek, és tartalmuk (az .frm fájlok) a bennük található táblák összessége.
  • Másoljuk be ezeket az új WAMP install könyvtárába. Ekkor észrevehetjük, hogy az adatbázisainkat látja a rendszer, de a bennük lévő táblákat nem.
  • Ahhoz, hogy a táblákat is importálni tudjuk, keressük meg az előbb említett "data" könyvtárban lévő "ibdata1" nevű fájlt, és ezt is másoljuk be az új installunk könyvtárába. Tanácsos a meglévő "ibdata1" fájlról biztonsági másolatot készíteni mielőtt felűlírjuk a régi fájlunkkal.
  • Indítsuk újra a WAMP szolgáltatásait. Ha mindent jól csináltunk, akkor láthatjuk a régi adatbázisainkat phpMyAdmin-on belül.

Remélem segít másoknak is ez a kis leírás.

További tartalmak